top of page
Neja for alvor
Neja for alvor

(Byens forlag 2019) bog, e-bog, lydbog Anm: Bognørden: "..smerten i læseren er nærmest fysisk, når nogen gør denne pige ondt." Anm: Lektør "Serien giver stadig et gribende indblik i livet som fattig i Danmark."

press to zoom
Neja og børnefængslet
Neja og børnefængslet

(Byens forlag 2018) bog, e-bog, lydbog Anm: Bognørden: "Neja er spillevende i både tanker og handling. Læseren bliver ét med romanens figurer helt fra første færd og træder først ud af universet, når sidste linje er læst." Anm: Lektør "Bogen er velegnet som baggrund for fx opgaveskrivning på mellemtrin eller udskoling."

press to zoom
Neja og manden i tårnet
Neja og manden i tårnet

(Byens Forlag 2017) Bog, e-bog og lydbog Anm: lektørudtalelse "Bogen fik mig, må jeg indrømme. Jeg kneb en tåre" Anm: Bognørden "Velskrevet og meget nødvendig ungdomsroman"

press to zoom
Maskerne
Maskerne

(Alrune 2016) bog, e-bog og udlån Anm: lektørudtalelse "Kom helt tæt på Bette og hendes hektiske hverdag tilsat et godt skud spænding"

press to zoom
Memory
Memory

3. bind af trilogi (Ravnerock 2012) Udlån Anm. Politiken: "skrevet med energi og kærlighed til sit emne, så læseren må blive bevæget. Så mange små skæbner, som ingen lukker op."

press to zoom
Bjerget brænder
Bjerget brænder

2. bind af trilogi (Modtryk 2008) e-bog og udlån Anm. Jyllandsposten: "Vibeke Marx' evne til at skildre socialt udsatte og de måske anderledes er velkendt og anerkendt. Det er, som om hun har et kunstnerisk skjult kamera. Det kan i modsætning til fjernsynets skjulte kameraer vise forståelse, medfølelse og antyde psykologiske forklaringer på forhold, som den brede offentlighed næppe kan forestille sig."

press to zoom
Mørkemøder
Mørkemøder

1. bind af trilogi (Modtryk 2006) e-bog, lydbog og udlån Anm Politiken: Det er uhyggelig læsning. Vibeke Marx er som en kirurg. Hun lægger snittet ned gennem Bjerget, så man ser og forstår. Både Memorys gryende vanvid og den pæne facade. Sproget er rent og observerende. Varmeste person er Jesus, som regerer i køkkenet. Børnene er usikre på, hvilket køn Jesus er af, men han/hun ved altid, hvornår et barn skal have en fersken. "Mørkemøder" er af samme format som Bent Hallers romaner.

press to zoom
Lykkebo lukker
Lykkebo lukker

(Høst og søn 2008) e-bog, lydbog og udlån Anm. Politikken: "Det hele er vævet tæt og rytmisk sammen. Sproget er tændt, og pointerne falder som haglbyger."

press to zoom
Speeder
Speeder

(Carlsen 2004) e-bog, lydbog og udlån Anm. Politiken: "I bogens afslutning viser Vibeke Marx sit talent for at fortælle om det uberegnelige, der nærmer sig vanvid. Det endelige og sidste offer skal ikke navngives her, men sømmet er i bund. Det er vildt! Alt, hvad der gemmer sig under menneskesindets motorhjelm, kommer frem i forfatterens værksted. Og Speeder skal nok komme igennem synet."

press to zoom
Urolige hjerte
Urolige hjerte

3. bind i trilogi (Gyldendal 1996) e-bog og udlån Anm. Fyens Stiftstidende: "Vibeke Marx, som før hun blev fuldtidsforfatter har arbejdet med børn og unge og har stor viden om unges tackling af teenagelivet, opererer i denne fortælling med psykologiske og meget seriøse emner: Forældrenes ambitioner på børns vegne samt faren ved at basere hele sit liv og sin identitet på en slags ambitioner."

press to zoom
Alene
Alene

2. bind i trilogi (Gyldendal 1996) e-bog og udlån Anm. lektør: "Grib den dansklærer!"

press to zoom
Enebarn
Enebarn

første bind i trilogi (Gyldendal 1995) e-bog og udlån Anm. Aktuelt: "Med øjne på stilke læser man om gymnastikmiljøet ... Aktuelt har for nylig i en række artikler på sportssiderne skrevet om sex-chikane i idræt. Det har Vibeke Marx vidst længe."

press to zoom
bottom of page