Du milde Mynte!
Du milde Mynte!

(Byens 2022) Bog Dorumlu: ”inviterer til snak med familiens yngste om dit og mit, sutter og om at mærke grænser…let at relatere til for både børn og voksne”

press to zoom
Helt ude i skoven
Helt ude i skoven

Eget forlag Anm. lektørudtalelse: Sætter på en skør, sød og underholdende måde spot på de dyr, som vi kan opleve i den danske sommer.

press to zoom
Mikos Morfar
Mikos Morfar

(Lauritz 2018) Anm. Fyens Stiftstidende: ”Så sødt som i gamle dage”

press to zoom
Godterotten
Godterotten

(Carlsen 2006) Udlån Anm. Politiken: En bog i forfatterens sædvanlige velskrevne stil, en bog, som fint tager fat om et velkendt emne. Illustrationerne er anderledes, skitseprægede, meget enkle illustrationer, i en løs barnlig streg, personer med store hoveder, næser, øjne og tænder. Der er masser af liv, udtryk og bevægelse i tegningerne, som fint spiller op til teksten. En historie som helt sikkert vil sætte tanker i gang, både hos den lille og den store læser!

press to zoom
Et hus til Hope
Et hus til Hope

(Carlsen 2004) Udlån Anm. Jyllandsposten: "Historien er fortalt uden sentimentalitet, men er næsten ubærlig, for den handler jo om alt det, som vi forældre (og børn) inderst inde frygter allermest. Alder: Fire-ni år."

press to zoom
Den usynlige dreng
Den usynlige dreng

(Carlsen 2002) Udlån Anm. BT: "Hovedpersonen er en dreng, der er bange for, at han er blevet usynlig, da hans forældre aldrig bemærker ham, altid kun tingene omkring ham. Han beslutter sig for at bede om så store og dyre ting, at forældrene må stoppe op og sige NEJ og endelig bemærke HAM. Forfatterens sociale engagement skinner tydeligt igennem hendes tekster og er forfriskende i en tid, hvor megen børnelitteratur er ren candy-floss."

press to zoom
Den lille dreng i kørestolen
Den lille dreng i kørestolen

(Carlsen 2001) Udlån Anm. Fyens Stiftstidende: "... en barsk og humoristisk eventyrpastiche om en handicappet dreng, hvis mor af bar kærlighed har svært ved at acceptere, at han ikke behøver at blive beskyttet mod andre end hende - kan læses som en generel kommentar til de såkaldte 'curlingbørn'."

press to zoom
Den lille store pige
Den lille store pige

(Carlsen 2000) oversat til norsk Udlån Anm. Weekendavisen: "Balancen mellem det tungt realistiske og det flyvsk poetiske lykkes sjældent, men for Vibeke Marx gør det."

press to zoom
Marinus Menneskeven
Marinus Menneskeven

(Ejet forlag 1996) Udlån Anm. lektør: "Bag et lidt undseligt omslag og en uprangende opsætning gemmer sig en aldeles dejlig fortælling om en stærk lille overlever, der klarer sig med en flot værdighed i et moderne storbykaos af skiftende voksenkontakter ... Den er flot formuleret i et helt naturligt, frit, flydende sprog med Marinus¹ finurlige formuleringer og meget tæt på hans tanker og overvejelser. Den er et fund til oplæsning omkring skolestarten."

press to zoom